Αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ

Διαδικασία αφαίρεσης θηλώματος με λέιζερ

Η αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ είναι μια αισθητική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από χαμηλή επεμβατικότητα, ασφάλεια και υψηλή αποτελεσματικότητα. Αυτή η μέθοδος εξάλειψης αυτών των αυξήσεων χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική και είναι μία από τις πιο αξιόπιστες μεταξύ παρόμοιων μεθόδων, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης ηλεκτροπηξία, κρυοκαταστροφή και θεραπεία ραδιοκυμάτων.

Περιγραφή αφαίρεσης θηλώματος με λέιζερ

Μηχάνημα λέιζερ αφαίρεσης θηλωμάτων

Η μέθοδος αφαίρεσης θηλωμάτων με λέιζερ βασίζεται στη χρήση ειδικού laser διοξειδίου του άνθρακα-CO2. Διεισδύει στον ιστό σε συγκεκριμένο βάθος, εξατμίζει την υγρασία και φράζει τα αιμοφόρα αγγεία. Ως αποτέλεσμα, τα κύτταρα του νεοπλάσματος πεθαίνουν, γεγονός που οδηγεί στην καταστροφή του.

Τα θηλώματα στο πρόσωπο αφαιρούνται με συσκευή ώθησης και στο σώμα με συσκευή με συνεχή ακτινοβόληση.

Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται σε γενικά ιατρικά κέντρα ή σε αισθητικές κλινικές. Πραγματοποιείται από αισθητικό δερματολόγο και διαρκεί κατά μέσο όρο 30 λεπτά.

Για επιτυχή αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ, συνήθως αρκεί μία συνεδρία, αλλά εάν υπάρχουν προβληματικές αναπτύξεις, μπορεί να χρειαστεί να επισκεφθείτε τον γιατρό αρκετές φορές. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να κάνετε ένα διάλειμμα 3-5 ημερών για να ξεκουραστείτε το δέρμα.

Η αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Χωρίς πόνο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί μόνο ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα. Η απουσία δυσάρεστων αισθήσεων εγγυάται τη χρήση αποτελεσματικών εξωτερικών παραγόντων με αναλγητικό αποτέλεσμα.
 • στειρότητα. Όταν χρησιμοποιείτε λέιζερ, δεν κόβεται ιστός, γεγονός που εξαλείφει τον κίνδυνο αιμορραγίας, πληγών και μολύνσεων. Παρόλα αυτά, για παν ενδεχόμενο, ο γιατρός θεραπεύει το δέρμα με αντισηπτικά και σκουπίζει με αυτά την προβληματική περιοχή στην αρχή και στο τέλος της συνεδρίας.
 • Χαμηλή επεμβατικότητα. Δεδομένου ότι η ακεραιότητα του δέρματος δεν διακυβεύεται κατά τη χρήση συσκευής για αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ, αποκλείεται η εμφάνιση αιματωμάτων, ουλών, χρωστικών κηλίδων και άλλων ουλών.
 • Χωρίς παρενέργειες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει κάψιμο, οίδημα, ερυθρότητα ή ερεθισμός του δέρματος μετά τη θεραπεία με λέιζερ. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν επικοινωνήσετε με έναν άπειρο γιατρό.
 • Δεν χρειάζεται αποκατάσταση. Δεδομένου ότι η διαδικασία πραγματοποιείται χωρίς γενική αναισθησία, το άτομο μπορεί να πάει σπίτι και να συνεχίσει τις συνήθεις δραστηριότητές του αμέσως μετά την αφαίρεση των θηλωμάτων με λέιζερ.
 • Δεν απαιτείται ειδική προετοιμασία. Πριν από τη συνεδρία, ο ασθενής δεν χρειάζεται να ακολουθήσει συγκεκριμένη δίαιτα, να θεραπεύσει υπάρχουσες ασθένειες ή να αρνηθεί να λάβει ορισμένα φάρμακα.

Η τιμή της αφαίρεσης ενός θηλώματος με λέιζερ εξαρτάται από το μέγεθός του. όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο πιο ακριβή θα είναι η διαδικασία. Η αφαίρεση κάθε ανάπτυξης πληρώνεται χωριστά. Κατά μέσο όρο, τα ιατρικά κέντρα χρεώνουν 40 δολάρια για την αφαίρεση ενός όγκου. Επιπλέον, μερικές φορές προσφέρεται έκπτωση στον ασθενή εάν πρόκειται να αφαιρεθούν πολλά εξαρτήματα ταυτόχρονα.

Η αφαίρεση θηλωμάτων και κονδυλωμάτων με λέιζερ είναι μια από τις πιο δαπανηρές φυσιοθεραπευτικές διαδικασίες μεταξύ όλων των υπαρχόντων. Αν θέλετε να σώσετε κάτι, θα πρέπει να πάτε σε λιγότερο δημοφιλή ιατρικά κέντρα. Οι φθηνότερες υπηρεσίες προσφέρονται από μικρά ινστιτούτα αισθητικής. Το κυριότερο είναι ότι οι ειδικοί σας έχουν άδεια να εργαστούν με μηχανή λέιζερ και την απαραίτητη εμπειρία για να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία με ασφάλεια.

Ανεξάρτητα από το πόσο κοστίζει η αφαίρεση των θηλωμάτων με λέιζερ, στο τέλος της διαδικασίας ο ασθενής λαμβάνει πάντα συστάσεις για τη φροντίδα του δέρματος.

Ενδείξεις αφαίρεσης θηλωμάτων με λέιζερ

Διεξαγωγή διαδικασίας αφαίρεσης θηλωμάτων με λέιζερ στο πρόσωπο

Αυτή η μέθοδος γίνεται σχετική όταν είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν θηλώματα μικρού και μεσαίου μεγέθους (έως 0, 6–0, 8 cm).

Χρησιμοποιείται για την εξάλειψη καλοήθων σχηματισμών που δεν περιέχουν καρκινικά κύτταρα. Αυτό συμβαίνει επειδή το λέιζερ εξατμίζει την ανάπτυξη και απλά δεν μένει τίποτα για να σταλεί για βιοψία μετά τη διαδικασία.

Η αφαίρεση με λέιζερ των θηλωμάτων στο πρόσωπο ή το σώμα πραγματοποιείται εάν βρίσκονται σε απολύτως οποιοδήποτε μέρος. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ευρέως, χωρίς περιορισμούς στη θέση ανάπτυξης. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την εξάλειψη των σχηματισμών στο βλέφαρο, κάτω από τα χέρια, το λαιμό και τα οικεία μέρη.

Η ανάγκη για αφαίρεση των θηλωμάτων με λέιζερ προκύπτει όταν εμφανίζονται δυσάρεστες αισθήσεις όταν συχνά κολλάνε στα ρούχα και έτσι καταστρέφονται.

Αυτή η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εάν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο όγκος να γίνει κακοήθης.

Αντενδείξεις για αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ

Οι διαδικασίες λέιζερ αντενδείκνυνται σε ασθενείς με διαβήτη.

Εάν θεωρείτε αντενδείξεις για την αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ, πρέπει να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι η διεξαγωγή της διαδικασίας δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η απόφαση για τη χρήση λέιζερ ανήκει στον θεράποντα ιατρό σε περιπτώσεις όπου άλλες μέθοδοι έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές.

Μόνο ενήλικες ή παιδιά που συνοδεύονται από αυτούς επιτρέπεται να υποβάλλονται σε αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ με προηγούμενη συναίνεση του γιατρού.

Η αφαίρεση θηλώματος με λέιζερ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν έχετε τα ακόλουθα προβλήματα:

 • Σακχαρώδης διαβήτης. Αυτή η ενδοκρινική νόσος χαρακτηρίζεται από διαταραχή στην απορρόφηση της γλυκόζης, η οποία οδηγεί σε ανεπάρκεια της ορμόνης ινσουλίνης στο αίμα. Είναι χρόνια και συνοδεύεται από επιδείνωση όλων των τύπων μεταβολισμού - λίπος, νερό-αλάτι, υδατάνθρακες.
 • μόλυνση από έρπητα. Επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα και το δέρμα. Το κύριο σύμπτωμα είναι η εμφάνιση φυσαλίδων στα φτερά των χειλιών, οι οποίες σκάνε με την πάροδο του χρόνου. Στη θέση τους εμφανίζεται διάβρωση και κρούστα, μετά την αφαίρεση της οποίας μπορεί να παραμείνει μια μικρή ουλή. Η αφαίρεση των θηλωμάτων με λέιζερ μπορεί να επιβραδύνει την αναγέννηση των ιστών.
 • Πυρετός. Πρόκειται για μια επώδυνη ασθένεια που συνοδεύεται από ήπια έως σοβαρά ρίγη και πυρετό. Η θερμοκρασία του σώματος ενός ατόμου αυξάνεται, εμφανίζεται αφυδάτωση, εμφανίζεται ξηρό δέρμα και έντονο αίσθημα δίψας.
 • ARVI. Αυτή είναι μια ομάδα οξειών φλεγμονωδών ασθενειών των οργάνων της ΩΡΛ, η ανάπτυξη των οποίων προκαλείται από διάφορες λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού. Η αφαίρεση των θηλωμάτων με λέιζερ μπορεί να οδηγήσει σε ενεργοποίηση του ιού και να επιδεινώσει την κατάσταση του ασθενούς.
 • Προβλήματα αίματος. Βασικά, είναι παραβίαση της πήξης του. Η πιο επικίνδυνη ασθένεια που σχετίζεται με τέτοια προβλήματα είναι η αιμορροφιλία. Τις περισσότερες φορές είναι κληρονομικό, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποκτηθεί και σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Δεδομένου ότι το λέιζερ «κλείνει» τα αγγεία, μερικές φορές διακόπτεται η ροή του αίματος, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του ασθενούς.

Εάν υπάρχουν δερματικά προβλήματα στο σημείο της έκθεσης στην ακτίνα, πραγματοποιήστε προσεκτική αφαίρεση του θηλώματος με λέιζερ. Αυτό αναφέρεται σε οξείες μορφές δερματίτιδας, κνίδωσης, αλλεργιών στο κρύο και άλλων ασθενειών των ιστών.

Πώς γίνεται η αφαίρεση των θηλωμάτων με λέιζερ;

Ο γιατρός εκτελεί μια διαδικασία για την αφαίρεση των θηλωμάτων χρησιμοποιώντας λέιζερ

Θα πρέπει να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία και να πηγαίνετε στο σολάριουμ περίπου μία εβδομάδα πριν από τη διαδικασία, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει την έκθεσή σας στην ακτίνα λέιζερ. Πρέπει πάντα να εφαρμόζετε αντηλιακό στο σώμα σας πριν βγείτε έξω.

Αποφύγετε επίσης την επαφή με την ανάπτυξη καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης που περιέχουν επιθετικές ουσίες. Δεν συνιστάται να κάνετε μπάνιο με προσθήκη αιθέριων ελαίων.

Έτσι φαίνεται η διαδικασία αφαίρεσης θηλώματος με λέιζερ:

 1. Ο γιατρός βάζει αποστειρωμένα γάντια για να αποτρέψει τη μόλυνση του ίδιου και του ασθενούς.
 2. Για την ανακούφιση του πόνου εφαρμόζεται κρέμα με αναλγητικές ιδιότητες στην επιθυμητή περιοχή.
 3. Κατά την εξάλειψη ενός θηλώματος στο πρόσωπο, τοποθετούνται ειδικά προστατευτικά γυαλιά στα μάτια για να μην τα καταστρέφει η ακτίνα.
 4. Ο εκπομπός εγκαθίσταται σε μικρή απόσταση από το θήλωμα σε μια ορισμένη γωνία.
 5. Ενεργοποιήστε το σύστημα και εκθέστε τον σχηματισμό στη δοκό για αρκετά λεπτά.
 6. Στο τέλος της αφαίρεσης των θηλωμάτων με λέιζερ, εφαρμόζεται ένα ψυκτικό τζελ στο δέρμα, καθώς το αποτέλεσμα το κάνει να ζεσταίνεται πολύ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα.
 7. Ένα ιατρικό γύψο εφαρμόζεται στο υπόλοιπο μικρό τραύμα για να αποφευχθεί η είσοδος μόλυνσης. Πρέπει να αφαιρείται αρκετές ώρες την ημέρα και μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως μετά από 3-4 ημέρες.

Μετά την επιτυχή εξάλειψη του θηλώματος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αντισηπτικό για 5-7 ημέρες, εφαρμόζοντάς το στο δέρμα 2-3 φορές την ημέρα. Μην αγγίζετε την πληγή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να αποφύγετε τη μόλυνση. Μόλις σχηματιστεί μια κρούστα, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύναμη για να την αφαιρέσετε, διαφορετικά μπορεί να βγει αίμα. θα πρέπει να πέσει από μόνο του. Αυτό διαρκεί περίπου 5-10 ημέρες ανάλογα με την κατάσταση.

Σπουδαίος!Για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την αφαίρεση των θηλωμάτων με λέιζερ, δεν πρέπει να βρέχετε την περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία, να επισκεφτείτε ένα σολάριουμ ή να κάνετε ηλιοθεραπεία στην παραλία. Θα πρέπει να φοράτε ρούχα που προστατεύουν το δέρμα από την έκθεση στον ήλιο.

Αποτελέσματα αφαίρεσης θηλώματος με λέιζερ

Αποτέλεσμα αφαίρεσης θηλώματος με λέιζερ

Ο σχηματισμός εξατμίζεται αμέσως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μετά την οποία εμφανίζεται μια ψώρα σε αυτό το μέρος. Μετά από λίγες μέρες εξαφανίζεται και εάν η θεραπεία με λέιζερ γίνει σωστά δεν θα μείνει κανένα ίχνος. Εάν ο επιλεγμένος ειδικός είναι άπειρος, μπορεί να προκύψει ουλή.

Οι επιπλοκές εμφανίζονται εξαιρετικά σπάνια, ειδικά εάν η διαδικασία εκτελείται χωρίς την τήρηση των προφυλάξεων ασφαλείας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα, κάψιμο, κνησμός, ερεθισμός και πρήξιμο στο δέρμα. Εάν τέτοια προβλήματα δεν υποχωρήσουν από μόνα τους μέσα σε 1-2 ημέρες, πρέπει να χρησιμοποιήσετε καταπραϋντικές κρέμες, λοσιόν, αλοιφές και άλλες εξωτερικές θεραπείες.

Να λάβει υπόψη!Με την κατάλληλη αφαίρεση με λέιζερ, το θηλώμα αφαιρείται μαζί με τη ρίζα, γεγονός που εξαλείφει ή ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εμφάνισης άλλου σχηματισμού στο ίδιο σημείο.

Πραγματικές κριτικές σχετικά με την αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ

Οι κριτικές σχετικά με την αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ είναι ως επί το πλείστον θετικές

Οι περισσότερες κριτικές σχετικά με την αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ είναι θετικές. Αρνητικές απόψεις υπάρχουν μόνο μεταξύ εκείνων που επέλεξαν έναν άπειρο ή αδίστακτο ειδικό που δεν έχει επαρκείς γνώσεις για να πραγματοποιήσει τη διαδικασία με ασφάλεια.

 • «Έχω κάνει θεραπεία με λέιζερ περισσότερες από μία φορές και με τη βοήθειά της έχω αφαιρέσει σχηματισμούς κάτω από τη μασχάλη, στο βλέφαρο και στο στομάχι. Δύο από αυτά ήταν κρεμασμένα και καταδιωκόμενα, και η διαδικασία βοήθησε τόσο σε αυτή την περίπτωση όσο και με επίπεδη ανάπτυξη, επομένως τη θεωρώ καθολική. Όσον αφορά την τιμή, φυσικά, δεν είναι φθηνό, αλλά είναι πραγματικά αποτελεσματικό και βοηθά στην επίλυση του προβλήματος σε μία συνεδρία. Δεν υπήρχαν δυσάρεστες αισθήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αν και η αισθητικός αρχικά εφάρμοσε στο δέρμα μια αναλγητική κρέμα. Συνολικά, η συνεδρία κράτησε περίπου 15 λεπτά, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή που θεραπεύτηκε, απλώς προσπάθησα να την προστατέψω από το φως του ήλιου. "
 • «Τα θηλώματα μου με ενοχλούν κυρίως στο σώμα και το πρόβλημα είναι ότι συχνά κολλάνε στα μπλουζάκια. Μόλις αποκολλήθηκε κατά λάθος μια ανάπτυξη, τότε η φλεγμονή και η ερυθρότητα του δέρματος υποχώρησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και εμφανίστηκε ένα μικρό αιμάτωμα. Ανησυχώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ξανασυμβεί, αποφάσισα να αφαιρέσω τις αναπτύξεις με λέιζερ. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από μεγάλο αριθμό θηλωμάτων ταυτόχρονα, έτσι έπρεπε να πάω στο γιατρό τρεις φορές και μεσολάβησε ένα διάλειμμα τριών ημερών μεταξύ των συνεδριών. Μετά τη διαδικασία, εμφανίστηκαν ελαφρές παρενέργειες, το δέρμα κοκκίνισε ελαφρά και φλεγμονή, πιθανότατα ο λόγος ήταν η μακρά έκθεση του λέιζερ στον σχηματισμό. Αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, το πρόβλημα έχει σχεδόν λυθεί. "
 • «Η αφαίρεση με λέιζερ δεν ήταν κατάλληλη για μένα, ο γιατρός δεν έλαβε υπόψη τις αντενδείξεις πριν πραγματοποιήσει τη διαδικασία. Έχω χρόνια δερματίτιδα και έντονο εξάνθημα στον λαιμό μου. Ως αποτέλεσμα, η έκθεση του λέιζερ σε αυτή την περιοχή είχε ως αποτέλεσμα τη μεγέθυνσή του. Ναι, ο σχηματισμός, όπως υποσχέθηκε η αισθητικός, εξαλείφθηκε μονομιάς, κυριολεκτικά σε 20 λεπτά, αλλά μετά χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εξαλειφθούν οι παρενέργειες. Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ειδικές κρέμες και αλοιφές για να ανακουφίσω τον κνησμό και τη φλεγμονή για περίπου δύο εβδομάδες, παρά το υψηλό κόστος της υποτιθέμενης ασφαλούς διαδικασίας. Αν ποτέ χρειαστεί να αφαιρέσω ξανά όγκο, θα ψάξω για άλλες, πιο ήπιες μεθόδους, αν και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να συνάντησα απλώς έναν άπειρο γιατρό και το πρόβλημα να βρίσκεται μόνο σε αυτόν. "

Η αφαίρεση θηλωμάτων με λέιζερ είναι στην πραγματικότητα μια μοναδική, δοκιμασμένη τεχνική που εμπιστεύονται ιδιαίτερα οι γιατροί και λαμβάνει πολλές θετικές κριτικές από ασθενείς. Αλλά πρέπει να βρείτε ένα καλό ιατρικό κέντρο και να επιλέξετε έναν πραγματικά επαγγελματία γιατρό!