Πώς να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα: φαρμακείο και λαϊκές θεραπείες

Η θεραπεία των κονδυλωμάτων είναι μια πολύπλοκη, τακτική μέθοδος. Πάνω από το 90% των σχηματισμών είναι καλοήθεις και δεν χρειάζονται θεραπεία, προκαλώντας μόνο ένα αίσθημα αισθητικής ενόχλησης.

Πώς να απαλλαγείτε από ένα κονδυλώματα στα δάχτυλα

Ο μηχανισμός εμφάνισης κονδυλωμάτων

Τα κονδυλώματα είναι δερματικές αναπτύξεις που εμφανίζονται στο πλαίσιο της δραστηριότητας του HPV. Μετά την είσοδο στο σώμα, ένας μη κυτταρικός μολυσματικός παράγοντας εντοπίζεται στο επιφανειακό στρώμα του επιθηλίου.

Ο ιός μπορεί να ζήσει στο ανθρώπινο σώμα για χρόνια χωρίς καμία εκδήλωση.

Όταν η ανοσία εξασθενεί λόγω SARS ή συναισθηματικού στρες, το παθογόνο αρχίζει να δρα. Σε διάφορα σημεία του δέρματος εμφανίζονται ιογενείς εκδηλώσεις, οι οποίες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Παρατηρούνται εξανθήματα στα χέρια, στα πόδια, στον λαιμό, στο πρόσωπο, στον βλεννογόνο των γεννητικών οργάνων, στη βουβωνική χώρα.

Συνήθεις αιτίες:

 • αδύναμες προστατευτικές λειτουργίες.
 • σοβαρό ψυχολογικό τραύμα στην ιστορία.
 • φυτική νεύρωση;
 • αυξημένη εφίδρωση?
 • ηπατική δυσλειτουργία.

Οι μικροσκοπικοί τραυματισμοί στο δέρμα είναι μία από τις οδούς εισόδου των παθογόνων μικροοργανισμών. Προκαλώντας πελματιαία κονδυλώματα μπορεί να φοράτε στενά παπούτσια κάθε μέρα. Τα μοντέλα θα πρέπει να επιλέγονται με βάση το μέγεθος, τις παραμέτρους της πλατφόρμας και την ποιότητα των υλικών.

Αφαίρεση Celandine

Χαρακτηριστικά της θεραπείας κονδυλωμάτων διαφορετικού εντοπισμού

Η μέθοδος αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων σχετίζεται στενά με την εμφάνισή τους. Υπάρχουν τέτοιοι τύποι αναπτύξεων:

 1. Κανονικός. Ο κόμπος είναι στρογγυλεμένος, έχει τραχιά επιφάνεια, καφέ χρώμα. Παρατηρείται σε ενήλικες, παιδιά στην πλάτη, στο λαιμό και στο πρόσωπο. Το λέιζερ είναι κατάλληλο για αφαίρεση.
 2. πελματιαίαΟ κύριος λόγος είναι τα άβολα παπούτσια. Η εκπαίδευση έχει μια ράβδο που διεισδύει βαθιά στον ιστό. Συχνά εντοπίζεται στις παλάμες όταν εργάζεστε με άβολα εργαλεία. Η θεραπεία με άζωτο αφαιρεί τις εναποθέσεις σε 1 συνεδρία.
 3. Διαμέρισμα (νεανικό). Μετά την εφηβεία, συνήθως υποχωρεί. Ένας λείος κόμπος θεραπεύεται εύκολα. Μεταξύ των λαϊκών μεθόδων, η επεξεργασία με φρέσκο χυμό σελαντίνης είναι κατάλληλη. Η εμφάνιση νέων είναι σπάνια.
 4. Μυτερό κονδύλιο. Η εκπαίδευση με τη μορφή θηλής, έχει χρώμα σάρκας. Εμφανίζεται στη βλεννογόνο μεμβράνη των γεννητικών οργάνων. Στην περίπτωση ενός τέτοιου κονδυλώματος, η θεραπεία συνίσταται στη χρήση φυτικών λοσιόν και αφεψημάτων. Η χειρουργική αφαίρεση είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων. Αφαιρείται με ασφάλεια στο πρόσωπο με λέιζερ.

Πώς να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων στο σπίτι

Μπορείτε να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων στο σπίτι. Χρησιμοποιούνται λαϊκές συνταγές, βάμματα και χυμοί φαρμακευτικών βοτάνων. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα είναι δημοφιλή - επιθέματα, δισκία, σπρέι κ. λπ. Πριν από τη θεραπεία με μη παραδοσιακές μεθόδους, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι ο σχηματισμός είναι καλής ποιότητας. Συνιστάται να συμβουλευτείτε γιατρό για αυτό.

Φάρμακα από το φαρμακείο

Τα φάρμακα περιλαμβάνουν στικ λάπις, επιθέματα σαλιπόποδων, αιθέρια έλαια κ. λπ. Δημοφιλή φάρμακα φαρμακείου:

 • Διάλυμα για εξωτερική χρήση, έχει βακτηριοκτόνο-καυτηριαστική ιδιότητα. Προσιτη τιμη. Καταπολεμά ενεργά ιούς, μύκητες. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του προσώπου - θα υπάρξει χημικό έγκαυμα.
 • Διάλυμα με απλικατέρ, καυτηριάζει τις αυξήσεις. Δεν μπορεί να συνδυαστεί με οξολινικό οξύ και άλλες αλοιφές. Δεν είναι κατάλληλο για την οικεία περιοχή.
 • σταγόνες σαλικυλικού οξέος. Μαλακώστε τις κερατινοποιημένες περιοχές. Το αντιμικροβιακό αντισηπτικό μερικές φορές προκαλεί αλλεργίες. Απαγορεύεται για τη θεραπεία παιδιών και θηλάζουσες μητέρες.
 • Λαβή. Η σύνθεση του φαρμάκου περιλαμβάνει συμπυκνωμένο οξικό οξύ. Η χημική ένωση καίει τις αιχμές στη σόλα. Το φάρμακο πωλείται ελεύθερα στα φαρμακεία.
 • Το σπρέι παγώνει τον προσβεβλημένο ιστό, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη του ιού του θηλώματος. Μέσα σε δύο εβδομάδες από την εφαρμογή, το κονδυλωμάτων θα πέσει. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις συστάσεις, εμφανίζονται υποδόριες φουσκάλες.
 • Το τζελ καταπολεμά τις λοιμώξεις, διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βλεννογόνους. Η πιθανότητα υποτροπής είναι ελάχιστη.
Καυτηριασμός κονδυλώματος με χυμό φελαντίνας

σπιτικές θεραπείες

Μπορείτε να μειώσετε τα κονδυλώματα με λαϊκές θεραπείες. Αποτελεσματικοί τρόποι:

 1. φικαρία. Η ανάπτυξη επικαλύπτεται με φρέσκο χυμό φυτών κάθε 8 ώρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φελαντίνη σε ξηρή μορφή - ένα μικρό μέρος από τα κοτσάνια + αλεύρι + ζελέ πετρελαίου. Η Θεραπευτική Αλοιφή επεξεργάζεται σχηματισμούς οποιουδήποτε μεγέθους.
 2. Σκόρδο. Τρίψτε τα κονδυλώματα με ένα λαχανικό καθημερινά. Για πελματιαίες αναπτύξεις, είναι κατάλληλη μια αλοιφή 1 κουτ. σκόρδο, 1 κ. γ. λιωμένο λαρδί και 1 κουτ. Ξύδι. Πριν από τη λίπανση, το πόδι πρέπει να αχνιστεί σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, ο πολτός τοποθετείται σε έναν αποστειρωμένο επίδεσμο και εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή. Από πάνω τοποθετείται πολυαιθυλένιο. Κατάλληλο για περιποίηση δακτύλων.
 3. Ρόουαν. Κόψτε τα μούρα στη μέση. Οι καρποί εφαρμόζονται για 24 ώρες. Ο θεραπευτικός χυμός σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε την εκδήλωση του HPV σε 7-10 ημέρες.

Μία από τις επιλογές πληροφοριών είναι τα παντζάρια ή οι πατάτες. Η ρίζα συνθλίβεται σε τρίφτη, απλώνεται σε γάζα και τοποθετείται στο σχηματισμό για 3-4 ώρες. Συνήθως μετά από αρκετές διαδικασίες βγαίνει η ρίζα της ανάπτυξης.

Μόνο τα φρέσκα λαχανικά είναι κατάλληλα για τη διαδικασία!

Η καταπολέμηση των κονδυλωμάτων είναι δυνατή με τη βοήθεια της πρόπολης. Βράστε το δέρμα στον ατμό σε ζεστό νερό. Εφαρμόστε ένα κέικ με εμποτισμένο προϊόν μέλισσας στην πληγείσα περιοχή. Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι αισθητό μετά από 3 ημέρες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε σχηματισμούς με τη βοήθεια αρχαίων τελετουργιών. Ένα μήλο κομμένο στη μέση με μια κλωστή χρησιμοποιείται για το τρίψιμο των σχηματισμών. Μετά την επεξεργασία, ο καρπός δένεται με την ίδια κλωστή και θάβεται σε υγρό χώμα. Όταν ο καρπός σαπίζει, η ανάπτυξη εξαφανίζεται.

Νοσοκομειακές θεραπείες για κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα αντιμετωπίζονται συστηματικά σε εξειδικευμένες κλινικές. Με το πρώτο σημάδι, ζητήστε βοήθεια από έναν δερματολόγο. Ο ειδικός επιλέγει ένα σχέδιο θεραπείας για την ασθένεια. Σε περίπτωση υποτροπής πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ογκολόγο.

Έγκυρες επιλογές αφαίρεσης:

 • ηλεκτρική πήξη. Εκτελείται με χρήση ηλεκτρικής συσκευής. Η σκληρυμένη κρούστα πέφτει μετά από 20-30 ημέρες.
 • κρυοκαταστροφή. Οι ιστοί καταψύχονται με υγρό άζωτο μέσω ειδικού καθετήρα. Μετά από 14 ημέρες συνιστάται η επανάληψη της συνεδρίας. Η διαδικασία είναι ακίνδυνη για την υγεία.
 • καύση με λέιζερ. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία. Μικρές ουλές μπορεί να παραμείνουν μετά την επέμβαση. Αποτελεσματικό στα κονδυλώματα κοτόπουλου.
 • ΡαδιομαχαίριΗ μέθοδος είναι απαραίτητη για την εξάλειψη πολύπλοκων σχηματισμών. Με τη βοήθεια ραδιοκυμάτων, συμβαίνει εξάτμιση και ξήρανση της δομής. Στο τέλος της διαδικασίας, μένει μόνο μια κρούστα, η οποία ξεφλουδίζει μετά από 7-9 ημέρες. Οι αρνητικές επιπτώσεις της απόστασης είναι σπάνιες.

Μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση, φροντίστε να ακολουθήσετε τα προληπτικά μέτρα. Τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Μην χρησιμοποιείτε πράγματα άλλων ανθρώπων, πλύνετε τα χέρια σας πριν φάτε. Η συστηματική θεραπεία του τραύματος με αντισηπτικά μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης νέων σχηματισμών.

Κανόνες για τη φροντίδα του τραύματος και την αποφυγή επιπλοκών

Μετά τον καυτηριασμό και τη θεραπεία των αυξήσεων, θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση ενός υγιούς στρώματος επιδερμίδας στην περιοχή της βλάβης. Αποδεδειγμένο αντισηπτικό - υπερμαγγανικό κάλιο. Το υπερμαγγανικό κάλιο είναι κατάλληλο για τη θεραπεία των άκρων και του κέντρου του τραύματος. Αφού πέσει η κρούστα, χρησιμοποιείται αλοιφή υδροκορτιζόνης για την πρόληψη της εμφάνισης ουλών μετά τη θεραπεία.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης σε υγιές δέρμα, θεραπεύονται οι άκρες του τραύματος των κονδυλωμάτων. Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι να πέσει η ψώρα. Ενδείκνυται ένα αλκοολούχο διάλυμα με λαμπερό πράσινο και ιώδιο (5%). Όταν η σκληρυμένη κρούστα πέφτει, το νεαρό δέρμα αντιμετωπίζεται με μια αναγεννητική αλοιφή. Για να αποφύγετε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της επούλωσης, μην χρησιμοποιείτε φθηνές κρέμες και άγνωστες συνταγές.